Kurum Adı : BÜYÜK ÇAVUŞ İMAM HATİP ORTAOKULU
WEB Adresi : http://buyukcavusiho.meb.k12.tr
Adres : BÜYÜK ÇAVUŞ MAHALLESİ

VİZYON
“EĞİTİMDE KALİTE, KALİTEDE ZİRVEYE…” “Toplumsal erdemi yakalamış, etik kuralları benimsemiş, demokratik düşünce yapısı ve evrensel değerlere sahip, kararlı, inançlı, ilkeli, başarıya koşmaktan zevk alan bireylerin yetiştiği; uygulamaya koyduğu modern eğitim yaklaşımlarıyla öğrenmeyi öğrenen ve öğreten, sportif, sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalarıyla bölgemize ışık tutan, ulusal ve uluslararası örnek bir kurum olmak.”

MİSYON
İSTİYORUZ Kİ... Bütün çalışanlarımız ve öğrencilerimiz, “Onlar” ve “Biz” kavramı yerine “Takım Ruhuna” inansın,takım arkadaşlarının eksikliklerini tamamlamaya çalışsın. İnsanlık değerlerinin önemini kavramış olsun ve öyle davransın. Her alanda bilginin gücünü yanına alsın,bilginin paylaşıldıkça çoğaldığını bilsin,paylaşma ve işbirliğine açık olsun. İdeal oluşturmak isterken öğüt vermekten ziyade örnek olunması gerektiğine inansın. Kendilerinden emin olsun. Doğruları yaptıklarında alacakları cevaplardan korkmasın. Gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın. Verdiğimiz eğitim,öğrencileri bir üst öğrenime hazırlasın,hayata atıldıklarında ise “İşin Anahtarı”,”Ekmeğin Kapısı” olsun. Tüm velilerimiz ve öğrencilerimiz iyi bir eğitimin uygun,temiz bir çevrede olacağını bilsin ve çevre bilinciyle hareket etsin. Herkesin herkesten öğreneceği bir şeyler olduğu bilinsin.(“Öğrenen Okul” modeli oluşsun.) Velilerimiz en önemli destekleyicilerimiz olsun,okulumuzun her öğrenciye “Bir Dünya” gözüyle baktığını bilsin. Okulumuzda ki herkes görev ve sorumluluk tanımını iyi bilsin,kendi alanında tercih edilen olsun. Bütün personelimiz okulumuzda çalışmaktan,her öğrenci bu okulda öğrenim görmekten zevk alsın. Okulumuzda herkes gelişen teknolojik yeniliklerden yararlanarak her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın,kendini yenileyip geliştirsin. Zamanın önemini kavramış olsun ve işler “Tam zamanında” ve “Olması Gerektiği Gibi” yapılsın. Okulumuzda herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın.

Öğretmen Sayısı : 15
Rehber Öğretmen Sayısı : 1
Öğrenci Sayısı : 350
Öğretim Şekli : TAM GÜN
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 8.30-14.50
Derslik Sayısı : 9 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İNGİLİZCE İnternet Bağlantısı : Uydu İnternet (VSAT)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 0
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : YOK
Pansiyon Bilgisi : YOK
Isınma Şekli : KALORİFER

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : VİRANŞEHİR MARDİN YOLU ÜZERİNDE, İLÇE MERKEZİNE 6 KM UZAKLIKTA BULUNMAKTADIR. OKULUMUZ İLÇE MERKEZİNE 5 DK UZAKLIKTADIR.
Ulaşım : ÖĞRETMEN SERVİSİ VE KİŞİSEL ARAÇLARLA SAĞLANMAKTADIR.
Servis Bilgisi : VAR
Yerleşim Yeri Bilgisi : BÜYÜK ÇAVUŞ MAHALLESİ